Zonnepark geopend op stortplaats van recycling locatie GP Groot en HVC

29 november 2018
Zonnepark geopend op stortplaats van recycling locatie GP Groot en HVC  Zonnepark geopend op stortplaats van recycling locatie GP Groot en HVC  Zoom

Gisteren heeft wethouder Christian Braak van de gemeente Alkmaar het Zonnepark Boekelermeer geopend van het recyclingbedrijf Sortiva van GP Groot en HVC. De zonnepanelen staan op de zuidhelling van de deponie (stortplaats) van Sortiva. Het park heeft 8.076 zonnepanelen die energie geven voor 800 huishoudens. De stortplaats heeft hiermee een duurzaam tweede leven gekregen.

 

Zonnepark Boekelermeer

Het recyclingbedrijf Sortiva van GP Groot en HVC is een samenwerking aangegaan met Energiezorg voor de bouw van het zonnepark op de zuidhelling van haar deponie in Alkmaar. De stortplaats is een locatie voor de definitieve berging van - tot nu toe - niet recyclebare (rest)stromen. Op de zuidhelling zijn 8.076 zonnepanelen geplaatst die 2,4 miljoen kWh energie opwekken, goed voor het jaarlijks energiegebruik van 800 huishoudens. De opgewekte energie wordt geleverd aan het eigen interne energienet op de locatie in Alkmaar. Samen met de opgewekte energie door de twee windturbines op het eigen terrein is Sortiva hiermee in staat om in haar eigen energiebehoefte te voorzien. De locatie is hiermee een van de meest duurzame recycling locaties van Nederland.

 

 

 

 

Delen